2007 Vuoden rautaperse

 

Vuoden 2007 IBA Meetingin lauantain ajoreissun alku sai odottamattoman huipentuman. IBA Finland ry:n puheenjohtaja Harri Hjulgren luovutti ensimmäisen Vuoden Rautaperse-kiertopalkinnon salolaiselle Raimo Saukkiolle.

Yhdistyksen hallitukselle 62-vuotiaan Saukkion valinta oli varsin helppoa. Vuoden aikana yhteensä kahdeksan suoritusta, joista yksi marraskuun lopulla (2006) ja yksi keskellä joulukuuta (2006) sekä kolme ulkomailla ajettavaa nopeampaa Gold-suoritusta. Kuvaavaa on että Saukkion Gold-ajot muodostivat lähes kolmanneksen IBA Finlandin kauden 2007 Gold-suoritusten kokonaismäärästä.

Kuvassa Raimo Saukkio ja Harri Hjulgren.

Palkittu oli saamastaan huomionosoituksesta varsin yllättynyt. Oman kommenttinsa mukaan hän on 'vain ajellut'.

IBA Finland ry palkitsee Vuoden Rautaperse-kiertopalkinnolla merkittävimmän suorituksen, suoritukset tai muut painavat teot. Perusteluna voi olla ajojen määrien lisäksi myös ajojen vaativuus. Kunkin vuoden palkittavaa valittaessa huomioidaan edellisen IBA Meetingin jälkeen tapahtuneet teot ja suoritukset.

Myöhemmin syksyllä IBA Finland ry palkitsee myös omaa henkilöstöään. Palkinto on myös kiertopalkinto - Vuoden ajotarkastaja. Vuonna 2006 palkinto meni Ari Maansalolle. Vuoden 2007 palkinto luovutetaan myöhemmin syksyllä ajotarkastajien koulutustilaisuudessa.